Mój wtorek zaczął się bardzo, bardzo czekoladowo.
jagodowo-fasolowe brownie, podane z miodowymi jagodami, nektarynką i czarnymi porzeczkami
Zaszalałem, do środka wrzuciłem trochę czekolady 90%. Było kakaowo do bólu, nie zaprzeczę - pysznie, ale przydałoby się tu więcej słodyczy. Niemniej jednak będę kombinował dalej, bo sama wizja czekoladowego i jednocześnie zdrowego ciasta niesłychanie do mnie przemawia. Może awokado, cukinia lub burak następnym razem...? I koniecznie z dodatkiem suszonych daktyli!
Ach, no i moje poszukiwania idealnego naczynka nadal trwają, ale, jak widać na załączonym obrazku, jest coraz lepiej! Zupełnie nie mam pojęcia, czemu w sklepach brakuje wyśnionych przeze mnie foremek, takich w sam raz... No cóż...
czekolady nigdy dość :)
OdpowiedzUsuńZ awokado i cukinii jadłam, więc do buraka i fasoli niesamowicie mnie ciągnie :)
OdpowiedzUsuńPoszukaj w sklepach internetowych :)
OdpowiedzUsuńZnajdziesz przez przypadek, kiedy nie będziesz szukał - ot taka złośliwość losu :)
OdpowiedzUsuńCzekoladowo do porzygu :D
U mnie też czekoladowo, tylko mniej zdrowo, szaleję :D
OdpowiedzUsuńCzekolada rządzi! Nie znam osoby co jej nie kocha! :D
OdpowiedzUsuńjak mocno czekoladowe to coś dla mnie! :)
OdpowiedzUsuńBARDZO polecam przetestowanie cukiniowego w pierwszej kolejności. Takiego cuda nie można odkładać na później! Fasolowe to jedno z ulubionych, czekolada z jagodami - jestem na tak. <3 Następnym razem próbuj może surowej masy przed upieczeniem czy odpowiada Ci poziom słodyczy i w razie co dodawaj więcej jakiegoś syropu.
OdpowiedzUsuńSpróbuję, dzięki! :)
Usuńu mnie zaraz po fasolowym jest z cukinii, albo z awokado na równi :D faktycznie, ja nie jestem zbyt cukrolubna jeśli chodzi o takie rzeczy, czasem jak używam do takich wypieków owoców to nie słodzę w ogóle :D pewnie dlatego było mało słodkie dla Ciebie :)
OdpowiedzUsuńnabrałam ochoty na coś mocno czekoladowego :)
Fakt, każdy lubi inaczej :)
UsuńDo czekolady warto wracać!
Uwielbiam fasolowe wypieki ! :)
OdpowiedzUsuńMoże zamiast daktyli dodaj syrop klonowy/ z agawy lub dodaj je jeszcze dodatkowo?
OdpowiedzUsuńAkurat kupiłem dzisiaj syrop daktylowy, następnym razem z nim pokombinuję :)
UsuńFasolowe brownie już robiłam i bardzo mi zasmakowało ale nie dodawałam do niego jeszcze jagód. Czas wypróbować !
OdpowiedzUsuńKoniecznie!
UsuńInteresująca barwa... Smak pewnie też niecodzienny, aż chce się skosztować takiego połączenia :) Brawo, rozpieszczaj się, macho :) Duża dawka roślinnego białka!!!
OdpowiedzUsuń