marchewkowa cynamonowo-imbirowa owsianka na mleku sojowym z bananem, brzoskwinią, pestkami słonecznika i masłem orzechowym
Dość... "nietypowego" koloru nabrała przez przesadzenie z ilością przypraw. Także nie prezentuje się fenomenalnie, ale smakiem nadrabia wszystko. Skojarzyła mi się z ciastem marchewkowym - pycha. Dodatek syropu daktylowego podczas gotowania sprawił cuda. Pomimo upału poczułem jesienny klimat, fajnie tak czasem oderwać się od sezonowości.
W lodówce zalega mi zapas warzyw, z których miałem mielić smoothie's. No cóż - chyba muszę wykombinować z nich coś innego. Albo zjeść łapą. Oficjalnie ogłaszam masowe chrupanie pora, kalafiora i kalarepy. :P
Świetnie się prezentuje! *.* I do tego marchewkowa!
OdpowiedzUsuńA jak dla mnie jeśli owsianka to baardzo gęsta. Rzadka jakoś do mnie nie przemawia :P
OdpowiedzUsuńJa do marchewki w owsiance jakoś się nie mogę przełamać, co nie zmienia faktu, że wygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńRównież dziś z jesienną zaszalałam, ale z dynią nie marchwią. I ja na zimno i gęsto xD
OdpowiedzUsuńUwielbiam marchewkową z dużą ilością przypraw korzennych, ale poczekam sobie na taką jeszcze do jesieni, bo teraz raczę się letnimi połączeniami smaków ;)
OdpowiedzUsuńMnie tam nie przeszkadza, choć osobiście też wolę gęstą owsiankę, że aż łycha staje. Jednak, czasem trzeba przełamać lody i wkroczyć po nowości, jak właśnie rzadka owsianka pełna orientalności :) Rozgrzewa od środka i daje pozytywnego kopa na resztę dnia. Bez pożywnego śniadanka ani rusz, do tego marchewkowy posmaczek :P Ja dziś miałam ucztę z nektarynką i pomarańczem :)
OdpowiedzUsuńa kupka jak? rzadka czy łycha staje?
UsuńZgłaszam się jako pomocnik w chrupaniu kalarepy! :)
OdpowiedzUsuńZ kalafiorem się na kilka chwil rozstałem, ale kalarepa zawsze ;D Por do chrupania chyba raczej odpada - to tak jakby chrupać cebulę :p Kalarepa mą miłością ...
OdpowiedzUsuńPora wszamałem - ostro tak, że trząsł mi się nos, ale z masłem orzechowym niebo w gębie :P
UsuńRzadka owsianka?! O nie, to nie dla mnie :P
OdpowiedzUsuńU mnie tez dziś z marchewką :) Bardzo fajnie wypakowana mieseczka lubie tak <3 !
OdpowiedzUsuńNo coś tak się jej wyjątkowo dużo zrobiło ;)
UsuńJa też zawsze przypraw nawalę, nie ważnie, że prezentacja niepierwszorzędna! ;)
OdpowiedzUsuń42 year-old Environmental Tech Phil Prawle, hailing from Trout Lake enjoys watching movies like Major League and Juggling. Took a trip to Medina of Fez and drives a Ferrari 512. odwiedz strone internetowa
OdpowiedzUsuń