niedziela, 27 lipca 2014

#33, leśna manna

Jeżyny, w końcu je dopadłem!


kasza manna na mleku ryżowym i kokosowym z malinami, jeżynami, migdałami i miętą

Zmęczyłem się różnym "udziwnianiem" i nabrałem ochoty na nieskomplikowany minimalizm. Efekt? Pyszny, lekki, wytęskniony. Naprawdę uwielbiam mannę, to chyba moja ulubiona kasza zaraz po jaglanej. Kojarzy mi się z dzieciństwem i beztroską. Idealna na te długie, wakacyjne dni.

Kolejna niedziela... życzę Wam chwili odpoczynku. :)

15 komentarzy:

  1. Kupiłam w tym roku jeżyny, ale były strasznie kwaśne :( wylądowały w zamrażalniku, zimą wyczaruję z nich jakieś ciasto.
    A taka kaszka to rzeczywiście kwintesencja dziecinstwa i beztroski :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój tata właśnie pojechał szukać jeżyn haha :D Pysznie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja tez ciesze sie niesamowicie jak jezyny dorwe. Manne tez dzisiaj robilam i doszlam do wniosku, ze ro najleosza kasza !
    A Twoja wyglada tak lekko, pychota !

    OdpowiedzUsuń
  4. Manna z takim letnim cudem to świetny pomysł na śniadanie! Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja jeszcze jeżyn nie jadłam w tym roku, narobiłeś mi ochoty! :P

    OdpowiedzUsuń
  6. manna to tez moja ulubiona kasza :))
    a jeżyn zazdroszczę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ile ja bym dała za miseczkę takiej manny ... No cóż pozostaje mi tylko napatrzeć się na twoje zdjęcie i zajadać równie pyszną ( choc nie tak dobrą ) polentę i jaglankę ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kukurydziana po ugotowaniu ma konsystencję prawie jak manna :D

      Usuń
  8. U mnie kasza manna bezapelacyjnie na 1-szym miejscu! ;D

    OdpowiedzUsuń
  9. Od wieków nie jadłam kaszy manny a to przecież prawdziwy smak dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ja dziś znalazłam wreszcie pierwszą dojrzałą jeżynę na krzaczku! Jutro obowiązkowo jako wisienka na torcie ląduje w moim śniadaniu! :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Jeżyny dorwałam prosto z krzaka. Tak smakują najlepiej :D

    OdpowiedzUsuń
  12. No manny akurat nie lubię, ale kokos, jeżyny i maliny to zestaw doskonały :)

    OdpowiedzUsuń
  13. mniam! istna poezja na talerzu! pycha! pozdrawiam ciepło!:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Trochę dzikich smaczków się przyda :) Twoja kompozycja świetnie się prezentuje i widzę, że również sięgnąłeś po mleczko kokosowe :P Kocham jego zapach i smak, trochę tropikalności na talerzu. Z mlekiem ryżowym pewnie nabrało nowego wyrazu. Manna genialna. Tak jak mówisz, już sam jej aromat przywołuje śniadania z czasów beztroskiego dzieciństwa oraz wiecznej zabawy :P

    OdpowiedzUsuń